Hoe open je een oester?

Hoe kunt u een oester openen? Wij van Oestersopenen.nl leggen het u graag stap voor stap uit:

Allereerst heeft u een kort, stevig en puntig mes nodig. Deze kunt u bestellen via onze webshop onder de categorie oestermessen.

Gebruik altijd een speciale oesterhandschoen bij het openen van oesters. Zowel de oesters zelf als het mes zijn flink scherp, en kunnen zo uw hand openhalen.

Stap 1)
Houd de oester goed vast in de linkerhand met de vlakke schelp naar boven (Gebruik ter bescherming eventueel een sterke doek.)

Stap 2)
Klem het mes in de scharnier en wrik de schelpen met een korte, draaiende polsbeweging van elkaar.

Stap 3)
Schraap nu het mes langs de vlakke schelp, zodat de sluitspier van de oester losgaat.

Stap 4)
Verwijder dan de bovenschelp.

Stap 5)
Schraap de sluitspier van de onderschelp en draai de inhoud in de schelp even om.

Stap 6)
Serveer de oester in combinatie met een overheerlijke garnering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *