DE TESSELSE OESTERMAN

Texel en oesters zijn nauw met elkaar verbonden. De link tussen Texel en De Tesselse Oesterman is dan ook snel gemaakt. Deze oesterman werkt alleen met de meest verse en lekkerste oesters. Door de ervaring zijn zij in staat om samen met u een keuze te maken van de oester die het best bij uw gelegenheid aansluit.
Er zijn vele verschillende soorten oesters, de Fines de Claires, Gillardeau en de Zeeuwse platte oester hebben allen een unieke smaak opbouw. Wilt u een ander type oester door de Tesselse Oesterman gestoken wordt, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.
De Tesselse Oesterman mengt zich gezellig tussen uw gasten terwijl hij de oesters open steekt en aan uw gasten uit deelt.
Naar wens worden ze vor uw gasten op smaak gebracht met citroen, tabasco, peper en limoen. Uiteraard volledig begeleid met anekdotes en wetenswaardigheden over de type oesters. Door deze vernieuwende smaakbeleving zijn er tal van nieuwe oesterliefhebbers geboren.
Voor feesten of ter aanvulling op uw beursstand kan De Tesselse Oesterman ook met een luxe oesterbar worden geboekt.
Van achter deze bar kunnen diverse heerlijke en exclusieve soorten oesters worden geserveerd. Daarnaast kunnen er ook verschillende smaak combinaties worden gemaakt, zelfs aangevuld met champagne, prosecco of wijn.

Naast de oesterman is er ook de mogelijkheid om op Texel een oestertocht te lopen. Tijdens deze circa 1½uur durende oester tocht laten de Tesselse oestermannen zien dat oesters gewoon voor het oprapen liggen. Zij zullen u veel vertellen over de Texelse oesters.  Het is mogelijk om tevens een cursus oesters openen te volgen. De oestertochten gaan door vanaf 8 personen.