DE OESTERKONING

De Oesterkoning is in Nederland een begrip op het gebied van Oesters. In de afgelopen vijftien jaar hebben de Oesterkoning samen met zijn oestermannen en oestermeiden duizenden gasten ervan weten te overtuigen, dat een oester niet zomaar iets, maar een ware belevenis is. Het brengt uw gasten in contact met de zee en is verweven met veel romantiek en emotie. Vele leden van het Koninklijk Huis en honderden Bekende Nederlanders zijn overtuigd van het genot van deze delicatesse. De Oesterkoning en zijn oestermannen en oestermeisjes zijn graag geziene gasten op uw evenement, verjaardag, bruiloft of beurs. Bij de Oesterkoning weten zij uw gasten over te halen om eens een oester te proberen. De  Oestermannen en oestervrouwen van de Oesterkoning vallen op door de stoere oesterpakken, hebben een gezellige babbel en een leuke kop. zij zij uw food entertainer en zorgen ervoor dat niemand uw feest meer vergeet!

Het verhaal achter de oesterkoning.
De Oesterkoning is ruim vijftien jaar geleden gestart met het verkopen van oesters op de stranden van het Zuid Amerikaanse Venezuela.
De Oesterkoning werkte als diepzeeduiker en zo bracht hij grote netten met oesters mee om de arme bevolking behulpzaam te zijn bij de verkoop van oesters aan de vakantiegangers en badgasten. Hier kreeg de Oesterkoning als snel de bijnaam ” The Oysterking”.
Eenmaal terug in Nederland werd de stap dan ook snel gezet. De oesterkoning is enig in zijn soort en met zijn wortels in het Zeeuwse Yerseke, de bakermat van de Nederlandse oestervissers, werden de oude leren oesterpakken aangepast en in het vet gezet. Een  nieuw concept werd geboren, de Oesterkoning.